Objectius FusionCAT

Les persones clau

Mervi Mantsinen
Mervi Mantsinen BSC-CNS
La missió del BSC Fusion Group és connectar els últims avenços en HPC a la investigació sobre fusió a causa dels alts requeriments computacionals de les seves simulacions.
Grisha Domakowski
Grisha Domakowski b_TEC
La Fundació b_TEC Campus Diagonal-Besòs té una àmplia experiència en treballs relacionats amb la fusió, especialment en l’organització de seminaris i tallers i en la creació de xarxes entre empreses i centres de recerca.
Marc Crescenti
Marc CrescentiEurecat
Eurecat compta amb un ampli equip d’enginyers amb un llarg coneixement i experiència en disseny i optimització mitjançant la simulació d’estructures i sistemes de dinàmica de fluids.
Xavier Granados
Xavier GranadosICMAB
El grup de recerca SUMAN de l’ICMAB dedica esforços de recerca al desenvolupament i comprensió de materials superconductors crítics a alta temperatura (HTS).
Jordi Abellà
Jordi AbellàIQS
El laboratori d’electroquímica de l’IQS School of Engineering té instal·lacions experimentals per treballar amb metalls fosos i instrumentació electroquímica.
Manel Sanmartí
Manel SanmartíIREC
Les àrees de recerca de l’IREC són Materials avançats per a l’energia.
Lluís Batet Miracle
Lluís Batet MiracleUPC
La UPC realitza des de fa anys activitats de recerca i transferència de tecnologia en el camp de l’energia de fusió nuclear.

Característiques

El modelatge total d’un reactor de fusió

El plasma i els reactors de fusió son sistemes d’alta complexitat física, numèrica i computacional. Per modelar-los és necessari integrar múltiples processos físics, així com múltiples escales temporals i espacials. Por tant, comprendre el comportament del plasma requereix acoblar múltiples físiques i, amb aquest propòsit s’escometran les següents tasques: el desenvolupament de codis de multifísica per modelar aquests sistemes, la seva validació experimental i la seva integració a les cadenes de producció que seran utilitzades durant el funcionament de ITER.

La neutrònica, la producció de triti i el cicle operatiu del combustible

Els futurs reactors de fusió aposten per un cicle basat en una generació ingent de neutrons en el plasma mitjançant l’ús de breeding blankets, els quals permeten multiplicar la producció de neutrons. A més, per assolir una producció energètica eficient, s’estudiarà la anàlisis del impacte dels neutrons en el reactor, el cicle de combustió, l’optimització de la connexió del breeding blanket amb el sistema d’extracció de triti i la recuperació de hidrogen junt amb la neteja del combustible.

L’estudi del reactor de fusió

El projecte FusionCAT porta a terme diversos estudis centrats en tecnologies aplicables al disseny del reactor, com: l’ús d’imants basats en materials Superconductors d’Alta Temperatura (HTS, per les seves sigles en anglès), la qualificació de la resistència dels materials utilitzats a la construcció del reactor i la implementació d’un cicle d’energia basat en CO2 supercrític.

Visió compartida amb el full de ruta Europeu

Instal·lacions

Contactar

Contactar o visitar la nostra seu

CONTACTAR