El pròxim 29 de setembre de 2022 FusionCAT convida a participar en la jornada organitzada per la UPC-Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) i Fusion for Energy (F4E), en el marc dels Energy Days Barcelona, activitats potenciades per la UE a l’entorn de l’energia.
Enguany, donada la conjuntura actual tant pel que fa a l’energia com a la crisi climàtica, la jornada agafa un relleu especial. I és que els últims anys, bona part del debat entorn de l’energia ha patit un biaix carregat d’ideologia. Mentrestant, el curt terminisme i la pressió de l’opinió pública han estat el fil conductor de bona part de les solucions aportades per la política.
Però avui es fa evident que les respostes han de venir donades pels tècnics. La situació demana un debat profund i assossegat, però també objectiu i sense concessions. Un debat en el que, sense cap mena de dubte, el paper del món científic i de l’àmbit tècnic i tecnològic ha de ser central.
Energy Days Barcelona i FusionCAT
És en aquest context que Energy Days Barcelona organitza la jornada Per a una energia sostenible. És l’hora de la recerca, la tècnica i l’acció. Una jornada que se celebrarà al Campus Diagonal-Besòs de la UPC i que compta amb el suport i patrocini, entre d’altres, de FusionCAT, el consorci que busca establir una comunitat de fusió nuclear activa a Catalunya que inclogui institucions de recerca líders, universitats i socis industrials.
No és casual que els Energy Days Barcelona se celebrin al Campus Diagonal-Besòs de la UPC. Aquest campus és un exemple paradigmàtic del que ha de ser un nucli científic en els àmbits de la sostenibilitat i de l’energia. Compta amb més de 40 grups de recerca treballant-hi i, en els rànquings de productivitat, l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) s’ha consolidat en molt poc temps com a la segona escola en productivitat científica de la UPC. A més, molt a prop d’aquest nucli científic hi ha ubicada la seu de Fusion for Energy (F4E), l’única agència de la Unió Europea situada a Catalunya, responsable d’un dels projectes científics més ambiciosos del món: la construcció del projecte ITER, que treballa per demostrar la viabilitat de l’energia de fusió com a font d’energia neta, abundant i segura.
La jornada comptarà amb la participació de diversos experts nacionals i internacionals, entre els que cal destacar, entre d’altres, Nicola Armaroli, director de recerca del Consell Nacional d’Investigacions d’Itàlia (CNR), Jesús Izquierdo, enginyer en cap d’ITER (F4E), i Alvaro Luna, professor i investigador del Departament d’Enginyeria Elèctrica UPC.
Per a més informació i inscripcions: https://energydaysbarcelona.eu/
També ens pots seguir a twitter: @energy_days_bcn